Celestron Daljnogled Skymaster 20x80

Blagovna znamka: Celestron
Dobavljivost: Na zalogi
SKU: 050234710183
€232,04 z ddv
  • subtitles Polni opis
    SkyMaster 20x80

    SkyMaster 20x80 ima ojacano ohišje s sredinskim drogom in vgrajenim adapterjem za stativ za najvecjo mehansko in kolimacijsko stabilnost.
    Že pri 20-kratni povecavi lahko vidite veliko podrobnosti, vendar morate vsekakor uporabiti stativ. Pri teži nekaj vec kot 2 kg zadostuje dober fotografski stativ s trdno nagibno glavo, da boste lahko sprošceno opazovali.

    Celestron SkyMaster - veliki daljnogledi po dostopni ceni
    Veliki daljnogledi so vez med prirocnimi daljnogledi in velikimi teleskopi. Vecja odprtina omogoca vecjo locljivost kot pri manjših napravah, binokularni pogled pa omogoca sprošceno dolgotrajno opazovanje. Tudi v slabih svetlobnih razmerah, na primer ob mraku, še vedno prikažejo podrobnosti, medtem ko manjše naprave preprosto ugasnejo svetlobo.

    Obseg dobave vkljucuje tudi adapter za fotografske stative, ki je vgrajen v sredinski drog.
    Daljnogledi Celestron SkyMaster so na voljo z zaslonkami, ki konkurirajo številnim manjšim teleskopom, obenem pa še vedno ponujajo veliko vidno polje, kar olajša iskanje ciljev in hkrati omogoca spremljanje okolice.

    Astronomska kakovost
    Želite opazovati oddaljene cilje na Zemlji ali raje astronomske cilje na nebu? Daljnogled SkyMaster je popoln za obe nalogi.

    Vsi daljnogledi imajo vgrajen adapter za stativ, tako da se slika med opazovanjem ne ziblje. Tako jih lahko brez dodatnega adapterja namestite na kroglicno glavo ali - še bolje - na dvosmerno ali trosmerno glavo. Paket dopolnjujeta torbica za prenašanje in pas. Seveda imajo vsi daljnogledi SkyMaster možnost nastavitve dioptrije. Naprave s 70- ali 80-milimetrsko zaslonko so prirocno usmerjene s sredinskim pogonom, 25x100 pa ima individualno usmerjanje okularjev.

    Z dodatnim nastavkom za fotoaparat, kot je Baader Planetarium MicroStage II, lahko prek daljnogleda tudi fotografirate.

    Številne možnosti in kombinacije
    Velike daljnoglede z vec kot desetkratno povecavo lahko le kratek cas uporabljate prostorocno. S stativom ima daljnogled stabilen oprijem in lahko sprošceno opazujete. Pri veliki povecavi daljnogledov SkyMaster je koristen stativ s finimi pogoni; nagibna glava je na splošno boljša kot preprosta krogelna glava, saj je primernejša za premikanje.

    Ce je daljnogled pritrjen na stativ, lahko z digitalnim fotoaparatom fotografirate tudi skozi enega od okularjev - to je še posebej prirocno z nastavkom za fotoaparat MicroStage, s katerim lahko kompaktni fotoaparat popolnoma poravnate za okularjem in ga obracate na stran, ne da bi izgubili poravnavo.

    - Velik daljnogled s porro prizmami in 20-kratno povecavo
    - 80-milimetrska zaslonka objektiva, idealna za šibko svetlobo in astronomijo
    - Ostra slika v celotnem vidnem polju
    - Vecplastna optika
    - Za opazovanje narave in neba
    - Gumijasti oklep za varno držanje
    - Velik osrednji pogon za enostavno ostrenje
    - Vgrajen nastavek za stativ v sredinski palici
    - Dolg razmik med ocmi, idealen za uporabnike ocal
    - torbica za prenašanje

    Tehnicne specifikacije

    Vrsta prizme: porro
    Premer objektiva (mm): 80 mm
    Povecava(x): 20x
    Širina vidnega polja – 1000 m: 64,75 m
    Prilagoditev medzenicne razdalje: da, 56-72 mm
    Relativna svetlost: 40,0
    Prismatsko steklo: BaK-4
    Vodoodpornost: da, na rahel dež
    Prenosna torba: da
    Možnost uporabe tripoda: da
    V paketu:pokrovcek objektiva, dežna prevleka, trak za nošenje, torbica za prenašanje, krpica za cišcenje, navodila za uporabo